Succesverhaal: De kracht van personal training voor mij

Ik ben de 60 gepasseerd en wilde weer lekker gaan sporten. Het was voor mij niet de eerste keer. Ik heb al eerder gefitnest, maar telkens ben ik afgehaakt. Het sporten leverde niet op wat ik wilde, namelijk mezelf beter voelen.

Telkens liep ik tegen een innerlijke blokkade op die ik niet zelf kon veranderen, waardoor mijn innerlijke balans verstoord bleef.

Na verschillende lichamelijke ongemakken zoals een versleten knie, hartinfarct, artrose en vele valpartijen dacht ik, nu ben ik er klaar mee. Het was echt tijd om er wat mee te gaan doen.

Ik ben naar Imotivate binnen Arendse health club gegaan en heb de hulp van een personal trainer gevraagd. Mijn doelen waren voornamelijk afkomen van mijn onbalans en angst om te vallen. De trainingen waren dan ook voornamelijk gericht op allerlei simpele oefeningen die me helpen mijn angst te overwinnen. Ik voelde me erg gehoord.

De oefeningen werden heel rustig opgebouwd. Lichte belasting en lichte krachttraining. Het eerste gedeelte was er op gericht de totale balans aan te pakken en de valangst te overwinnen. Mijn trainer bouwt langzaam aan de behendigheid en krachtinspanning binnen mijn eigen mogelijkheden weer op.

Zonder personal training was ik niet zover gekomen. Mijn personal trainer geeft me net het duwtje dat ik nodig heb om weer door te gaan. Verder heb ik veel plezier tijdens de trainingen. Ik heb veel minder bewegingsangst en ga uitdaging graag aan!

Groetjes Maria