Sporten op vakantie zonder sportschool? Zo doe je dat!

De zomervakantie komt er weer aan! Heerlijk aan het strand, in het zwembad of struinend door de straatjes van een mooie stad. Dan wil jij natuurlijk wel die Summerbody behouden waar je zo hard voor gewerkt hebt. Of de sportfrequentie vasthouden die je nu eindelijk goed te pakken hebt.

Maar hoe doe je dat zonder sportschool binnen handbereik?
In deze blog ga ik je leren hoe je tijdens je vakantie je progressie kunt behouden en wat extra calorieën kunt verbranden, zonder dat je hiervoor een uitgebreide sportschool of extra materiaal nodig hebt!

Morning work-out

Maak ’s ochtends wat tijd vrij voor wat oefeningen. In plaats van uit je bed te stappen en richting het ontbijtbuffet te lopen heb je in 15 minuten de eerste krachtoefeningen al gedaan. Zo blijf je lekker in vorm en zul je merken dat je je fitter voelt gedurende de dag.

Squat (3×15)
Ga voor je bed staan, zet je voeten op heupbreedte en zak met je billen naar beneden tot je knieën een hoek van 90 graden maken. Herhaal dit 15x, neem 30 seconden rust en doe dit nog 2x.

Squat

Lunge (3×12)
Zet je voeten op heupbreedte en zorg dat je wat ruimte hebt om een grote pas naar voor te maken. Stap naar voor uit en breng je achterste knie naar de grond, stop net voordat je de grond raakt. Zorg dat je je gewicht goed in het midden houdt. Doe dit 3×12 rechts en 3×12 links.

Lunge

Buikspieren (3×15)
Ga op de rand van je bed zitten en zet je handen naar je billen. Leun een klein beetje naar achteren, zonder heel erg op je handen te steunen. Trek je knieën naar je borst en strek je benen weer uit, maar zorg ervoor dat je voeten de grond niet raken. Deze oefening kan ook op de grond.

Buikspier oefening

Opdrukken (3×12)
Iedereen kan opdrukken! Zet je voeten op grond en plaats je handen op schouderbreedte op de rand van je bed (liefst een harde rand). Maak een goede plank van je lichaam. Breng je borst naar de rand van je bed en duw jezelf weer op. Zorg ervoor dat je goed in een plank blijft!

Opdrukken

Dips (3×12)
Ga zitten op de rand van het bed, plaats je handen naast je billen en zet je voeten iets naar voren. Breng nu je billen iets naar voor en laat ze zo ver mogelijk naar beneden zakken. Zorg ervoor dat je ellenbogen goed naar achter wijzen en duw jezelf weer omhoog.

Dips

Conditie-training

Ideaal om wat extra te verbranden, zodat je na je vakantie geen extra kilo’s mee naar huis hoeft te nemen!

Trappenlopen!
Elk hotel, ieder huisje en zelfs bijna elke camping heeft wel een trap. Gebruik deze, en het liefst meer dan één keer. Maak er een sport van om elke dag tenminste 2 keer 10x achter elkaar de trap op en af te lopen. Zonder pauze natuurlijk.

Strandwandeling
Loop wanneer je een strandwandeling gaat maken niet over het harde zand, maar juist over het zachte zand. Dit kost meer kracht en energie en je zult merken dat je hartslag omhoog gaat. Wanneer je dan ook je tempo nog lekker kunt opvoeren heb je een win-win situatie!

Aqua-aerobic/Aqua-joggen
In plaats van in het zwembad te dobberen op je luchtbedje, kun je hier gemakkelijk een cardio-workout van maken! Zorg dat het water ongeveer tot je borst komt en trek ter plaatse een sprintje van 30 seconden. Gebruik hierbij je armen en benen. Herhaal dit 10x.

Heel veel succes en geniet van de zomer!
Groetjes, Claudia
Personal Trainer Imotivate/Gewichtsconsulente